09-01-2018

Tips om medewerkers bewust te maken van privacy en security

Door Redactie
Blogartikel   |   Tips

Kansen, verplichtingen en risico's

We werken steeds meer online. Het biedt kansen, maar het schept ook verplichtingen en brengt helaas ook risico’s met zich mee. Er komt als ondernemer van alles op je af waar je niet altijd bekend mee bent. Met name de verplichtingen en risico’s worden vaak niet goed ingeschat of je weet gewoon niet waar te beginnen. Het is ‘privacy’ en ‘security’ wat de klok slaat. Richting klanten en personeel moet je daar wat mee. Eerder schreven we al een artikel over de medewerker als de zwakste schakel.
In onderstaand artikel verwijzen we naar diverse datasheets met praktische tips.

Gratis praktische datasheets

Om onze relaties op weg te helpen bij de oriëntatie, hebben we in samenwerking met onze partner ‘BeveiligMij.nl’ een aantal datasheets opgesteld. Zoals praktische tips over Android en iOS privacy. Je kan ze hier gratis downloaden.
 

TIP

Download het handboek ‘Security Awareness’ boordevol praktische tips om medewerkers bewust te maken hoe veilig met informatie om te gaan.

Training en opleiding

Naast de datasheets vind je er ook downloads over opleidingen en trainingen om medewerkers bewust te maken en te betrekken bij wat security nu precies inhoudt en hoe om te gaan met privacy. Check gelijk ook de diverse posters die je ter inspiratie en bewustwording in je pand kan ophangen.

Hulp bij verplichtingen nieuwe privacy wetgeving

Naast continu focus op bewustwording rondom veilig omgaan met bedrijfsgegevens en privacy gevoelige informatie, komt er ook nog een Europese wetgeving op je af, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook bekend als de AVG of GDPR). Een regelgeving vol met verplichtingen waar je organisatie vanaf 25 mei 2018 aan moet voldoen.
Om te voorkomen dat ondernemers individueel het wiel moeten uitvinden, bieden we binnenkort een GDPR kant-en-klaar pakket: op basis van inventarisatie van de huidige situatie stellen we een heel concreet actieplan op. Als je die stap voor stap doorloopt, is je organisatie helemaal klaar voor deze wetgeving.

Kijk ook eens op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens voor algemene informatie over de AVG.

Meer informatie of direct hulp gewenst?

Onze consultant Carmen Graauwmans staat je graag te woord. Je kan een bericht sturen naar carmen.graauwmans@creaforti.nl of mobiel bereiken via 06-29595576

Of laat hieronder een bericht achter.
Ja, ik wil mijn bedrijf en medewerkers privacy en security geschikt maken.
    • Bedankt voor je bericht. We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Blijf op de hoogte of stel je vraag