Image

Apps & Cloud

Altijd de juiste productieve apps beschikbaar

Elke gebruiker van een tablet of smartphone heeft andere behoeften, vaak ingegeven door het functieprofiel. Creaforti regelt dat elke gebruiker over de juiste tools beschikt en er veilig mee kan werken.

Interesse in een specifieke klantcase?
klantcase "Altijd connected"

 
Image

Beveiliging

Wat Creaforti betreft staat met stip op 1: beveiliging van gegevens en apparatuur. Je wilt tenslotte niet dat bedrijfsgegevens of privacy gevoelige informatie op straat komt te liggen. Denk alleen al maar aan de Wet Meldplicht Datalekken. Kortom, een beveiligingsapplicatie voor toestel en applicaties (zogenaamde MDM en MAM) is een must.

Met een beheersoftware voorzie je apparatuur eenvoudig en snel van de gewenste apps. De gegevens en documenten op het apparaat zijn beveiligd. Dit laatste is ook van toepassing bij privé gebruik van smartphones en tablets. Met het thuis downloaden van vertrouwelijke documenten, belanden ze buiten de (digitale) bedrijfsmuren.

Andersom kan ook. Bij het schoonmaken van het toestel bij uitdiensttreding wil je de zekerheid dat privébestanden beschikbaar blijven.

Met (MDM) beheer kun je autorisaties geven of blokkades opwerpen, het bedrijfsnetwerk beschermen tegen ongeschikte of niet passende apps en zo ook trends of vaak voorkomende problemen signaleren. Kortom, met beheer heeft de gebruiker alle vrijheid en de organisatie de regie.


Meer weten over digitale veiligheid?
Bekijk de video
Medewerkers op locatie kunnen informatie over bouwprojecten met elkaar kunnen uitwisselen. Hiervoor gebruiken zij de app Snagstream, waardoor elke medewerker en onderaannemer weet waar nog op gelet moet worden.
Johan Staring Zegers Bouw
 
Image

Productieve apps

Er zijn vele (mobiele) apps en allerlei bedrijfsapplicaties. Voor communicatie en voor bedrijfsvoering. Steeds vaker zie je dat er van bekende applicaties er een app is. Sommige apps zijn gratis, voor andere moet je betalen.

Voor je het weet heb je een wildgroei aan apps binnen je bedrijf. En dan hebben we het nog niet over apps in de 'Public Appstore', met alle risico's van dien. Want lang niet alles is zonder meer veilig of vrij van gevaar voor datalekken.

Creaforti helpt bij standaardisatie met focus op productieve cloud licenties en veilige apps. Te denken aan apps voor standaard (cloud gebaseerde) programma's zoals Office365, waaronder Skype for Business en ook apps voor documentopslag, werkbonnen, parkeren en dergelijke.

Meer weten over zakelijke apps?
Download het gratis eBook

 
Image

Creaforti Cloud & App storeOf het nu gaat om een app voor cloud telefonie, een product als Microsoft Skype for Business, een tool voor video conference of een licentie voor toestelbeveiliging (‘MDM’), Creaforti helpt bij de aanschaf, uitbreiding en licentiebeheer. Aanvullend hierop installeert Creaforti de gewenste apps op de apparatuur (zoals op smartphone en tablet). Voorconfigureren noemen we dat. Bijvoorbeeld middels de dienst 'Zero Touch Service'. Erg handig, de gebruiker kan gelijk aan de slag.

Vanuit de klantwens tot standaardisatie en eenvoudig beheer, ontwikkelt Creaforti een cloudstore (voor aanschaf en beheer licenties) en een appstore. Een omgeving waarbinnen je eenvoudig apps ‘aan en uit’ kunt zetten. Denk aan een situatie dat een medewerker vertrekt, van functie verandert, of tijdelijk in het buitenland is en daarvoor een bepaalde app nodig heeft en juist wilt blokkeren.

Uiteindelijk doel is dat een gebruiker direct en makkelijk aan de slag kan na ontvangst van een nieuw apparaat. Uiteraard met focus op veiligheid en eenvoudig beheer.

Als 'voorloper' op de appstore, leveren we nu al toestellen geheel geconfigureerd uit. Bijvoorbeeld via Apple DEP, Apple VPP en Samsung Knox.

Interesse? Of heeft u vragen?

Heeft u interesse of heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.
Wij zijn telefonisch te bereiken via 026 3245200.

Handige tips per e-mail

Leer steeds iets nieuws van onze experts
Max. 1 e-mail per week. Uitschrijven kan op elk moment.
Blijf op de hoogte of stel je vraag